II.НИВО ТЕРЕН

1.Полагане градински бордюр 50/16/8 11.00 лв/м2
2.Настилка от бетонови тротоарни плочи 30/30/5 45.50 лв/м2
3.Настилка от плочи на Земелрок, различни размери 49.00 лв/м2
4.Бетонова , армирана настилка до 10 см. 19.00 лв/м2
5.Саморазливна настилка на база епоксидна смола , опесъчена с кварцов пясък, върху бетонова настилка 28.00 лв/м2
6.Циментова замазка до 8 см. 12.50 лв/м2
7.Настилка от дялани каменни плочи 39.00 лв/м2
8.Настилка от гранитни павета 49.00 лв/м2

 

ВИДОВЕ ВЪНШНИ НАСТИЛКИ

Независимо от големината на двора или околоблоковото пространство, настилката играе важна роля за цялостната визия и дизайн на екстериора. Изборът й зависи от желанието и възможностите на собственика, от дизайна на околното пространство, както и от натовареността на движение. Когато става въпрос за най натоварените линии на движение изборът трябва да падне върху някой по-издръжлив материал.

Вижте най-често използваните материали за дворна и градинска настилка, както и техните основни характеристики:

1. Бетонова настилка

Бетона е издръжлив материал, който лесно се адаптира към почти всички видове дизайн.
Цената на материала е от ниска до средна, като по-скъпи са най-вече по-малките количества. Монтажът на настилката е добре да бъде направен от специалист. Поддръжката на настилката е лесна – измивайте я редовно със сапун и вода и не забравяйте да поправяте навреме малките пукнатини и отчупени парченца.

2. Плочници, монтирани на пясъчна основа

Материалът е издръжлив и лесен за поддръжка, а освен това може да се намери в разнообразие от цветове и форми. Той придава на околното пространство много приятен и завършен вид. Добре е монтажът да бъде направен от специалист или от човек с опит в тази област.
3. Саморазливни външни настилки
Саморазливните подови настилки на база епоксидна смолла са изключително устойчиви на атмосферните влияния и нямат нужда от допълнителна обработка със специални лакове и препарати.
Това е двуковпонентна полимерна система на епоксидна основа. Крайната настилка е твърда, устойчива на химикали и абразиви, не отделя вредни емисии по време на експлоатация. Нанася се за защита на бетонови, циментови и керамични покрития.
Има широко приложение в индустрията и търговията – складове, гаражи, рампи, производствени помещения.
Добавянето на оцветители, пълнители, специализирани добавки, кварц и др. променя както визуалния ефект на настилката, така и нейните характеристики – твърдост, гладкост, устойчивост на атмосферни влияния и др.

4. Настилка от екстериорни плочки

Правилните геометрични форми на готовите керамични или каменни плочки правят монтажа на този тип настилка много по-лесен. Задължително условие е обаче тези плочки да са изработени специално за употреба извън дома, тъй като те трябва да притежават повече здравина и издръжливост от интериорните.

5. Настилка от дялани каменни плочи

Тази настилка има всички предимства на сухо поставения плочник, но е по-стабилна и изглежда по-стилно. Тя е особено добър избор за места, които се използват по-често.

Направи запитване за: Хидроизолация на НИВО ТЕРЕН