Хидроизолация на покриви

ЧАСТ 1

Хидроизолирането на покрива е една от най-важните стъпки в грижата за дома. За щастие, в днешно време имаме отлични висококачествени материали  с които може да сте сигурни, че покривът ви няма да протече след първия лек дъжд. Трябва да запомните, че хидроизолацията на равни покриви и хидроизолацията на заострени покриви изискват различни материали и различни начини на поставяне.

Качеството на хидроизолацията на покрива зависи от поставянето, обезопасяването и експлоатацията на целия покрив. Не забравяйте, че влага може да се появи и под формата на пара, събрана в покривното пространство, а не само отвън – трябва да го имате предвид, когато избирате желания тип хидроизолация.

Полимерни мембрани

Това е една от най-новите технологии на пазара за хидроизолиращи материали. Те се делят на три типа и са подходящи за всички видове покриви и са най-добрият избор за таванни пространства. Издръжливостта им е до 25 години и са високоустойчиви на огън.

 

ПВЦ мембраните са мултифункционални, което ги прави добър материал за изграждане на нов покрив или поправка на стар. Хидроизолиращите мембрани и техните многобройни и достъпни цени ги прави един от най-предпочитаните и лесни избори.

Мембранният филм се състои от три компонента – един слой ПВЦ в избрания цвят, подсилен слой полиестер и допълнителен сив слой ПВЦ. Мембраните се продават на рула и могат да бъдат поставени с помощта на замазка или просто да бъдат прикрепени.

Вашият коментар