Правилното хидроизолиране на влажни зони е абсолютно необходимо – водата, изтичаща в подови и стенни пространства, може много лесно да гние структурни дървета и да причини някои сърцеразбиващи щети на една къща.

Най-лошото за този вид щети е, че обикновено няма да разберете, че това се случва, докато най-лошото от щетите вече не е свършено. Ужасните щети от лошо инсталираните хидроизолации са били голям проблем в Австралия в миналото и да се справят с това, че през последните години са направени доста промени в изискванията за хидроизолация.

Мога ли да направя моята хидроизолация?

Възможностите за направата на санитарен възел съществуват, но има някои предупреждения. В Куинсланд и Нюкасъл, можете да направите само собствената си хидроизолация, ако сте лицензирани да го направите (т.е. работата трябва да бъде извършена от някой с лиценз).

В други държави и територии не се изисква лиценз, но всеки, който наемате, трябва да даде писмено уверение, че работата е извършена в съответствие с австралийския стандарт AS3740-2010 – „Хидроизолация на битови влажни зони“. Струва си да се отбележи, че стандартът очертава минималната необходима защита на хидроизолацията.

Ако направите своя собствена хидроизолация, тя трябва да бъде направена по стандарта и трябва да бъде в състояние да премине събиране с инспектор на сградата.

Също така трябва да имате предвид факта, че това може да повлияе върху всякакви застрахователни или гаранционни претенции.

Хидроизолацията е една част от вашия дом, която абсолютно трябва да се направи правилно, за да се предотвратят сериозни щети от водата и да се навлажни по-надолу.

Вашият коментар